Dragi tineri și copii astriști,

ne pregătim de Sărbătoarea adeziunii, care va avea loc în data de 11 decembrie. Cu toate că această sărbătoare poate să pară ceva repetitiv, neschimbat, există totuși ceva diferit în fiecare an: noi.

În fiecare an asociativ avem diverse oportunități de a crește, atât la nivel personal, cât și la nivel de grup, pe plan spiritual, emoțional, mental. Momentul reînnoirii sau depunerii pentru prima dată a acestui angajament ne invită să reflectăm la tot acest proces de creștere pe care îl avem în cadrul asociației. Fiecare dintre noi este invitat să își ia un moment și să reflecteze asupra unor întrebări importante: Ce am învățat de când fac parte din ASTRU Cluj? Ce îmi doresc să învăț? Care sunt oportunitățile de care poate nu am profitat suficient de mult? Ce îmi doresc să fac diferit? Cum îmi doresc să arate relațiile cu cei din grupul meu? Cum pot să îl cunosc mai bine pe Dumnezeu prin ceea ce fac în cadrul acestei asociații?

Fie că suntem la început de drum sau nu, toți trebuie să ne gândim la ce așteptări avem și cum ne dorim să arate parcursul nostru ca membri ASTRU Cluj. Poate simțim că partea spirituală nu ne este suficient de dezvoltată. Sau poate ne-am dori să aprofundăm latura caritativă. Relațiile cu cei din grup pot să fie mereu îmbunătățite, ne putem dezvolta mai mult la nivel personal, înțelegând emoțiile pe care le avem, dorințele cele mai profunde.

Atunci când fiecare dintre noi spunem „DA”, este important să înțelegem care este semnificația acestui cuvânt. Acest „DA” simbolizează dorința noastră de a lua parte la misiunea asociației, de a merge împotriva curentului care se opune principiilor noastre. Este foarte ușor să facem ce fac ceilalți din jurul nostru, însă adevărata provocare este să facem ceea ce este bine, ceea ce Dumnezeu dorește. Acolo unde alții judecă, noi să înțelegem. Acolo unde este superficialitate, noi să căutăm profunzimea lucrurilor. Acolo unde este disperare și haos, noi să aducem pace. Toate acestea, precum și multe altele, sunt modalități prin care putem sluji cu fidelitate și pasiune pe cei din jurul nostru, așa cum ne îndeamnă și tema acestui an.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*