Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla – Departamentul de Tineret, în colaborare cu organizațiile și grupurile de tineret greco-catolice, organizează o seară de rugăciune în Catedrala episcopală din Cluj-Napoca, “încredințând lui Isus rugăciunile noastre pentru tinerii care au plecat dintre noi în urmă cu câteva zile, pentru cei aflați în suferință fizică și cu răni în suflet, pentru familiile și țara noastră” – este invitația pe care au transmis-o prin mediile de socializare tinerii greco-catolici clujeni.

Tinerii se vor întâlni la Catedrala “Schimbarea la Față” (B-dul Eroilor nr. 10), joi, 5 noiembrie 2015, de la ora 20, își vor aduce omagiul aprinzând lumânări și vor îngenunchea în tăcere în fața Preasfintei Euharistii – modul în care Dumnezeu a dorit să vină și să rămână între oameni, prezență care, în lumina credinței, reprezintă “sursa și culmea întregii vieți creștine” (“Lumen Gentium”, nr. 11). În fața acestui Trup al Mântuitorului jertfit pe lemnul Crucii pentru viața lumii, tinerii clujeni vor aduce rugăciunea lor pentru viața tinerilor morți în incendiul de la clubul Colectiv din București.

Seara de rugăciune din Catedrala clujeană se adaugă numeroaselor jertfe liturgice, precum și devoțiuni și inițiative particulare săvârșite de preoții, persoanele consacrate și credincioșii din Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, la îndemnul și cu binecuvântarea Episcopului eparhial, PS Florentin Crihălmeanu, în contextul în care însuși Suveranul Pontif, Papa Francisc, într-o telegramă trimisă președintelui României, și-a exprimat “adânca durere pentru incidentul tragic care a avut loc într-un club din București, în care și-au pierdut viața foarte mulți tineri”. În telegrama de condoleanțe, Papa Francisc a dat asigurarea “apropierii sale spirituale față de familiile victimelor, de autoritățile guvernului și de întreaga națiune”, încredințând “milostivirii Domnului pe cei care au murit într-un incident atât de dramatic”.

#colectiv (1)

Sursa: http://www.eparhiaclujgherla.ro/
VS – DIRMM
Episcopia greco-catolică de Cluj-Gherla

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*