Vineri, 24 ianuarie, tinerii din grupul parohial ASTRU din Beclean și-au invitat prietenii de alte confesiuni creștine din oraș pentru a se ruga împreună pentru unitatea creștinilor.
După cuvântul de bun venit, pr. Alin Cîndea a susținut un expozeu despre originea istorică a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor, insistând asupra faptului că unitatea este o dorință arzătoare a Mântuitorului nostru Isus Cristos exprimată în rugăciunea adresată Tatălui Ceresc, relatată de Evanghelistul Ioan în capitolul 17.
După acest moment s-a citit textul propus pentru octava din acest an (1Cor. 1, 1-17), iar apoi a urmat un timp de rugăciune și meditație în fața Sfântului Sacrament. Tinerii, îngenunchiați și uniți în jurul Celui care nu s-a împărțit s-au rugat liber cerându-I Domnului darul unității și al păcii.
La finalul întâlnirii toți cei prezenți și-au exprimat dorința de a se întâlni mai des pentru a se ruga împreună, sperând totodată să determine și pe alți tineri din orașul Beclean să experimenteze bucuria de a fi împreună.
Andrei Man
Beclean_unitate

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*