În cadrul anului familiei în eparhia de Cluj-Gherla, am fost invitați la o serie de conferințe, susținute de părintele Pablo Guerrera SJ, în aula Iuliu Hossu, a Catedralei în construcție din Piața Cipariu. Prima dintre ele s-a intitulat „Secretele unei familii puternice ” și a fost suținută, vineri – 20.05.2011.

Deși vremea nu a ținut cu noi și a trebuit să trecem peste faptul că la ora programată pentru conferință afară tuna, fulgera și orașul era aproape inundat, o parte dintre astriști au reușit totuși să ajungă, chiar dacă plouați, pentru a asista la această conferință. Plouați doar la propriu pentru că, altfel eram toți entuziasmați de tema pe care părintele avea să o dezvolte. De altfel, suntem toți tineri, la început de viață, iar astfel de conferințe, pe tema familiei pot fi foarte ușor privite și primite ca niște sfaturi pentru cei care în curând, poate vor ști pe pielea lor ce înseamnă o familie.

Modul în care părintele a abordat subiectul mi s-a părut unul interesant, foarte bine structurat. A vorbit despre problemele și încercările pe care familiile de azi le trăiesc, nu doar din punct de vedere creștin, ci și din punct de vedere științific, pe baza unor studii statistice.

De asemenea, a accentuat faptul că o criza trebuie privită nu doar ca un pericol pentru relație, familie, nu trebuie privită ca având doar o conotație negativă, ci și ca o oportunitate de schimbare în bine, de îmbunătățire, de creștere a unității familiei prin rezolvarea cauzelor care au dus la acea criză.

Conferința s-a încheiat cu o sesiune de întrebări din partea celor care au participat și bineînțeles cu răspunsurile părintelui. Și să nu uit, cu un curcubeu!

E foarte greu să expun în câteva cuvinte ce a însemnat și mai ales ce a transmis această manifestare la care am participat.

Vă pot invita, însă, pentru a vă convinge singuri, la următoarea conferință, intitulată „Carismele unui cuplu creștin”, care se va ține tot aula Iuliu Hossu, a catedralei în construcție din Piața Cipariu, peste două săptămâni, 3.06.2011.

Va fi cel puțin la fel de interesant, dacă aveți ocazia nu o pierdeți!

Sorina Marcu

 

 

Un comentariu, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*