În perioada 13 – 15 iulie am fost alături de copiii din parohia Dăbâca la campusul estival cu tema „ Şi Tu Poți! Fii Milostiv!” Alături de noi au fost peste 30 de copii și 7 animatori, sub grija părintelui Daniel Mureșan.

P1550570

Prima zi a început cu rugăciunea ASTRU, apoi am continuat cu un joc de cunoaștere și pe urmă cu unul de recunoaștere și bineînțeles, nu am omis nici câteva bansuri pentru a ne energiza în căldura de afară. Nu ne-am oprit cu atât și am vrut să vedem cât de mult le place copiilor muzica, jucând în echipe Juke-box. Ziua a continuat cu cateheza, la care părintele Daniel ne-a vorbit despre faptele milei trupești, după care copiii mai mari și cei mai mici au aprofundat faptele milei pe înțelesul fiecăruia. Am uitat să menționăm că recompensa a fost bomboane pentru toată lumea.

După pauza de prânz am făcut câteva jocuri pe echipă, apoi am realizat un traseu de activități fie competitive fie în echipă, exemplu: sărit cu coarda, fuga în sac, traseu de cauciucuri, apă pe cap, balonul între doi, etc. Având în vedere căldura am trecut la jocuri cu apă și după câteva ștafete, cearceaful, am ajuns la senzația zilei, pârtia de săpun. Apoi am făcut două echipe și am trecut la competiția de echipă pe nailonul cu săpun. Am încheiat cu o baie sub furtun atât a copiilor cât și a animatorilor. Seara s-a încheiat cu un foc de tabără, cântece și povești.

P1550639

A doua zi de dimineață am deschis activitățile cu o rugăciune, apoi am trecut la bansuri. Printre activitățile din prima parte a zilei am avut „Străzi și bulevarde”, „Fermoarul”, „Tic Tac Bomba”, „Râma”, apoi am continuat cu atelierul de creație la care copiii au făcut cruciulițe din lipici, sare și culoare pe o planșă. Urmând să încheiem prima parte cu cateheza părintelui, de această dată vorbindu-ne despre faptele milei sufletești. Să nu uităm și de recompensa de bomboane cu care i-am obișnuit pe copii.

După pauza de prânz, așteptând toți copiii, o parte din noi s-au jucat un joc cu biscuitele, încercând să îl ducă în gură cu mușchii feței. După ce ne-am adunat din nou am desenat și am făcut un mic rebus despre cateheza zilei, iar apoi am pornit în excursie la cetatea Dăbâca. Aici după ce am jucat puțin rațele și vânătorii și am împărțit baloane modelate copiilor și ne-am întors grăbiți spre campus, deoarece ploaia venea după noi. Am încheiat ziua cu un mini-cinematograf, uitându-ne cu toții la „Finding Dory”.

P1550688

Ultima zi a fost mai scurtă, dar după momentul de rugăciune și bansuri, ne-am jucat puțin „Navigare oarbă”, apoi ne-am jucat o ștafetă cu numere, și înainte să facem o evaluare am mai jucat puțin rațele și vânătorii, finalizând activitățile sportive cu „Luna Politicoasă” și „Cartoful fierbinte”.

Am încheiat cu premierea și mulțumirea copiilor ce au participat alături de noi la campus și bineînțeles, o poză de grup. Sperăm să ne revedem la fel de mulți și la anul și de ce nu, să petrecem mai mult timp împreună!

Cătălin Mihai Silipaș

P1550384

Mai multe imagini: aici

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*