În perioada 10-12 august, în parohia „Sf. Anton de Padova”, Maieru, s-a desfășurat campusul estival cu tema „Și tu poți! Fii milostiv”, la care au luat parte peste 20 de copii și tineri. Cei care au animat zilele de campus au fost Ana-Maria Bîrta, Laura Burcă, Ovidiu Vereș și Paula Bîrta, sub grija părintelui Miclea Florin.

IMG_5967

Prima zi a început cu rugăciunea ASTRU, apoi am continuat cu mai multe jocuri de cunoastere/recunoaștere si o scurtă înviorare. Nu ne-am oprit aici și am vrut să vedem cât de mult le place copiilor muzica și cât de pricepuți sunt la dans, prin prisma unor bansuri.

Ziua a continuat cu cateheza ținută de părintele Florin care ne-a vorbit despre faptele milei trupești. După pauza de prânz au urmat nelipsitele jocuri cu apă care ne-au răcorit și înviorat după o zi calduroasă. Nu au lipsit jocurile de echipă, ștafetele, toboganul cu apă de care toți s-au bucurat din plin, iar la sfârșit copiii împreună cu animatorii au început o mică “bătaie” cu apă.

A doua zi a început cu Sfânta Liturghie, la care copii au dat răspunsurile, iar apoi am pornit într-o drumeție. La capătul traseului ne-am oprit la o cabana unde parintele a vorbit despre faptele milei sufletești. După încheierea catehezei au urmat discuțiile în grup, iar cu cei mai mici o serie de bansuri și jocuri.

IMG_6599

De la această ieșire nu au lipsit ștafetele și jocurile pe echipe. Ziua s-a incheiat cu binecunoscutul joc “Rațele și vânătorii”, dar nu a durat mult pentru că ploaia se apropia din ce în ce mai tare.

Ultima zi a campusului a început cu Sfanta Liturghie după care a urmat un atelier de creație și câteva jocuri în echipe, iar la final părintele împreună cu animatorii au premiat copii prezenți la campus.

Paula Alexandra Bîrta

Imagini de la campus pot fi vizualizate în album

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*