„Fericiți cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire!” (Mt 5,7)

Se apropie vacanța, ceea ce înseamnă că e timpul pentru CAMPUSURILE ESTIVALE organizate de ASTRU Cluj. Campusurile estivale sunt inițiative care fac ca timpul estival să fie plin de stimuli care să contribuie la dezvoltarea personală integrală. Este o ocazie pentru tinerii și copiii din parohiile eparhiei de a petrece câteva zile de vară într-un mod educativ și totodată recreativ, în spiritul creștin.

CUM SUNT GÂNDITE ACTIVITĂȚILE?

Activitățile propuse în cadrul campusurilor au la bază educația prin experiență. Programul campusului propune asimilarea unor deprinderi necesare în viața de zi cu zi. Onestitatea  și deschiderea, respectul și asumarea unor responsabilități, compasiunea, implicarea în dezvoltarea comunității si capacitatea de a lucra în echipă sunt doar câteva din aspectele pe care participanții le vor învăța în cadrul campusurilor. De asemenea, aceștia vor avea oportunitatea de a învăța noi metode de comunicare, își vor dezvolta capacitatea de a formula și a primi critici constructive, vor descoperi valori ca încrederea, integritatea, respectul față de celălalt si față de mediul înconjurător.

EXISTĂ UN MATERIAL SUPORT ÎN BAZA CĂRUIA VOM LUCRA?

Tema propusă de ASTRU Cluj pentru campusurile estivale din 2016 este „Și tu poți! Fii milostiv!” Materialul pregătit pentru campusurile estivale se poate extinde pe o durată de maxim 7 zile.  Aflându-ne în timpul anului jubiliar dedicat milostivirii divine, ne dorim să aprofundăm pe parcursul zilelor de campus cele șapte fapte ale milei trupești, respectiv cele șapte fapte ale milei sufletești, convinși fiind de faptul că „credința fără fapte este moartă” (Iacob  2, 26).

„Faptele de milostenie sunt gesturi simple, care aparțin vieții de toate zilele, permițând să se recunoască fața lui Isus pe fața atâtor persoane. Și tineri! Și tineri ca voi, cărora le este foame, sete; care sunt refugiați sau străini sau bolnavi și cer ajutorul nostru, prietenia noastră”. (Papa Francisc)

 CÂND ȘI CUM SE POT PROGRAMA CAMPUSURILE?

Perioadele în cursul cărora pot fi programate campusurile estivale sunt 30 iunie – 17 iulie, respectiv 4 – 31 august 2016.

Programările se fac telefonic, pe e-mail sau la birourile ATRU Cluj, până la data 15 iunie pentru prima perioadă propusă, respectiv 12 iulie 2016  pentru cea de-a doua perioadă.

Pentru prima perioadă, au fost programate campusuri în următoarele parohii:

1-3 iulie – Parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, Gârbău

4-6 iulie – Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Feldru – Valea Secerului

6 iulie – Parohiile „Sf. Iosif” și „Duminica Sf. Femei mirofore”, Gherla

8-10 iulie – Parohia „Sf. Fecioară Maria Regina Rozariului”, Livada

13-15 iulie – Parohia „Nașterea Domnului”, Dăbâca

10-12 august – Parohia „Sf. Anton de Padova”, Maieru

17-19 august – Parohia „Coborârea Spiritului Sfânt”, Tihău

20-21 august – Parohia „Sf. Gheorghe”, Valea Fânațelor

24-28 august – Parohia „Sf. Gheorghe” Sângeorz-Băi

29-30 august – Parohia „Înălțarea Domnului”, Năsăud

2-4 septembrie – Parohia „Sf. Andrei”, Gilău

2-4 septembrie – Parohia „Sf. Ap. Petru și Paul”, Beclean

8-10 septembrie – Parohia Andrei Mureșanu, Cluj-Napoca

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*