Salută pe toată lumea și oferă oricui un zâmbet. Au o căsuță plină de fotografii și o cauză pentru care merită să te oprești: strâng bănuți pentru a organiza activităţi de vară copiilor din localitățile de lângă Cluj. Cine sunt ei? Astru Cluj, adică Asociația Tineretului Român Unit Cluj. Și ce fac ei la căsuță? Și-au expus cauza în cadrul Târgului de fapte bune organizat în cadrul proiectului Day15 – decembrie al Capitalei Europene a Tineretului!

Și tu îi poți ajuta, trecând pe la căsuța lor din Piața Muzeului, unde îi găsești până duminică de la ora 12.00 după-amiază până pe la 22.00 când se face frig. Donezi câțiva bănuți pentru copii și ești recompensat cu un borcan plin de fericire, un ornament pentru brad sau o felicitare pe care poți scrie o urare frumoasă și o poți dărui mai departe.

Și tu poți fi parte a inițiativei acestor tineri, dar și la bucuria celor mici prin donația ta.  Activităţile estivale au loc pe parcursul a minim 3 zile, în vacanța de vară, când 2-3 tineri animatori merg în comunități și desfășoară diferite activități, jocuri şi concursuri cu copiii.

O zi de vară cu copii respectă un program bine stabilit: dimineața începe cu jocuri de înviorare, urmat de moment în care se discută o temă biblică conectată cu viaţa de zi cu zi, apoi au loc ateliere, jocuri sau alte activități recreative (se pare că aici preferatele celor mici sunt jocurile cu apă). La finalul celor 3 zile, fiecare prichindel primește o diplomă de participare, dar nu acesta este câștigul cel mai mare, ci faptul că își fac noi prieteni, învață lucruri interesante prin joacă și, mai ales, îl cunosc pe Isus într-un cadru nonformal. Chiar dacă majoritatea copiilor care participă sunt greco-catolici, sunt acceptați toți cei care vor să ia parte la activități.

Întrebarea care apare cel mai probabil acum e pentru ce au ei nevoie să le fim alături și să facem o faptă bună donând ceva. Ei, bine, transportul voluntarilor dar mai ales materialele pentru activități costă. Totodată, materialele de la ateliere rămân în comunităţile respective pentru a putea face și alte întâlniri de acest gen cu copiii. De asemenea, e bine de știut că nu e un singur campus pe vară, ci tinerii de la ASTRU se pot mândri și cu numărul de peste 15 astfel de activităţi in fiecare vară. Tradiția acestor activităţi estivale capătă contur căci voluntarii ASTRU fac acest lucru deja de 5 ani.

„Și tu poți dărui” – este motto-ul după care vei recunoaște căsuța ASTRU. Și, așa cum am spus, după veselia caracteristică tinerilor voluntari. Și tu îi poți ajuta!

P.S.: poți dona și cu cardul la căsuţa ASTRU sau online pe situl www.cluj.astru.ro

Alexandra Enăşoaie

Si tu poti

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*