Pentru cei care stăm acasă zilele par a fi identice una cu alta. Apare astfel monotonia. Știm prea bine că timpul e același pentru fiecare om, dar ce facem cu el depinde de noi. Opțiunile sunt multiple, avem nevoie doar de puțină creativitate. Noi ne-am gândit la câteva modalități de a petrece timpul cu folos și grijă pentru noi și pentru ceilalți, dar lista nu e închisă. Îți lansăm câteva propuneri pentru timpul din afara celui de lucru/studiu obligatoriu și te invităm să completezi lista cu orice alte idei care îți vin:

 1. Poate ai citit o carte bună și ai vrea să ajungă s-o citească și alții. Poate nu ai citit nicio carte recent. Preferi filmele? Cere prietenilor sugestii de cărți/filme sau oferă tu la rândul tău sugestii celor care sunt în pană de idei.
 2. Ce sfinți cunoști? Dar ce sfinți cunoști mai puțin? Caută să afli ceva despre cei din a doua categorie – citește viețile sfinților (link) și lasă-te inspirat de modul lor de a trăi. 
 3. Ai talente sau hobby-uri în care nu ai investit recent prea mult? Acum ai ocazia să îți intri în mână și să te perfecționezi. Ai putea fi uimit de rezultat
 4. Mișcarea e bună pentru minte și trup. Încearcă să-ți creezi spațiul necesar și să aloci timp zilnic pentru 30 de minute de mișcare.
 5. Membrii familiei sunt cei mai apropiați de tine fizic în această perioadă. Profită de timpul petrecut alături de ei pentru a întreține relații sănătoase. Ajută-i pe părinți și pe frați unde vezi că au nevoie și implică-i în activitățile tale. Jucați jocuri de societate, gătiți împreună, rememorați amintiri plăcute din trecut cu recunoștință pentru tot ce ați trăit până acum, urmăriți un film bun și discutați pe marginea lui.
 6. Și prietenii tăi sunt la fel de izolați ca tine. Surprinde-i cu un telefon. Fă-le bucuria de a-ți auzi glasul în acest timp în care comunicarea se poartă atât de mult prin mesaje scrise. Întreabă-i ce mai fac, cum se simt, ascultă-i. 
 7. Petrece mai mult timp în Rugăciune. Crește în intimitate cu Dumnezeu – vorbește-i și lasă-L să-ți vorbească. Dedică mai mult timp citirii Bibliei și rugăciunii personale. Dar amintește-ți să te rogi și pentru cei care au cea mai mare nevoie de rugăciunea ta în aceste zile – bolnavii, cadrele medicale, autoritățile, familiile îndurerate, persoanele singure, și toți cei care s-au încredințat rugăciunilor tale.
 8. Fă o schimbare. Analizează acele zone din viața ta în care ai vrea de mult să faci o schimbare și fă-o! Ce moment mai potrivit este decât cel actual? Dacă nu-ți permit condițiile actuale să acționezi, fă o planificare pentru a acționa când este posibil.
 9. Odihnește-te cât ai nevoie. Mergi la somn devreme și dormi 8 ore pe noapte. Ai grijă de tine și de sănătatea ta. 
 10. Mergi la muzeu sau la teatru în mediul online. Poți profita de tururi online oferite de muzeele din țară și străinătate sau poți urmări spectacole de teatru înregistrate sau transmise în direct. Urmărește programul instituțiilor de cultură care te interesează.**
 11. Probabil că există un subiect principal de interes pentru tine. Profită de timpul acesta pentru a cerceta și afla mai multe despre ceea ce te pasionează sau îți stârnește interesul.
 12. ….. aici îți poți continua tu lista personală cu ceea ce am omis noi.

** Posibile resurse pentru tururi virtuale în muzee și piese de teatru online:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*