papaÎn perioada 2-5 aprilie 2009, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla a primit vizita unor Fraţi şi Surori din Comunitatea “Sfântul Ioan Evanghelistul” (CSJ) din Bucureşti, care au susţinut un program de rugăciune şi meditaţie. Zilele petrecute împreună cu Fraţii Ioaniţi au fost coordonate de pr. Anton Crişan, Vicar cu preoţii, împreună cu Departamentul pentru Tineret al Episcopiei, ASTRU Cluj şi Grupul de rugăciune “Triumful Inimii Neprihănite”. 

Joi, 2 aprilie, la Catedrala “Schimbarea la Faţă”, a avut loc comemorarea Papei Ioan Paul al II-lea, la 4 ani de la trecerea la Domnul. Programul a început prin Calea Crucii şi Sfânta Liturghie, şi în continuare, Rugăciunea Rozariului şi Adoraţia Euharistică cu Grupul “Triumful Inimii Neprihănite”. Pr. Dan CSJ şi pr. Martin CSJ au prezentat meditaţii pe tema “Misterul Crucii în viaţa Papei Ioan Paul al II-lea”. Fraţii au reamintit credincioşilor personalitatea marelui om, Servul lui Dumnezeu Ioan Paul al II-lea, care a adus lumina credinţei în întreaga lume creştină. Fratele Dan a accentuat mai ales ultimele zile ale vieţii sale pământeşti. A amintit ziua când, de la balconul de unde obişnuia să se adreseze mulţimii, buzele Papei n-au mai avut puterea să articuleze cuvinte, dar acesta a fost poate cel mai emoţionant discurs pentru cei prezenţi în Piaţa San Pietro: “S-a creat în piaţă un moment impresionant – să simţi dorinţa Papei de a se dărui, de a vesti iubirea lui Hristos, şi în acelaşi timp neputinţa sa, de a nu putea să scoată nici măcar un sunet: în acest fel Isus, în Sacramentul Euharistiei, ni se dăruieşte, în această tăcere. Isus ni se dăruieşte în acest fel ascuns şi ne invită pe fiecare dintre noi să intrăm în aceeaşi dăruire în adâncul inimii noastre”

În meditaţia sa, fratele Dan a insistat asupra învăţăturii Sfântului Părinte asupra prezenţei reale a lui Isus în Sacramentul pe care ni l-a lăsat, în Euharistie: “Dar Isus nu este doar o prezenţă nemişcată între noi” – Papa Ioan Paul al II-lea a arătat că Euharistia este Jertfa, dăruirea lui Isus: “În Euharistie Isus este viu. În Euharistie Isus vine să ne întâlnească pe fiecare, să sfinţească sufletul nostru”. Fratele Dan a subliniat: “Euharistia este inima Bisericii. Isus a vrut ca iubirea cu care ne-a iubit pe fiecare să fie păstrată în inima Bisericii nemicşorată, nealterată. (…) Sacramentul Euharistiei este ca un focar de la care lumina şi căldura se răspândesc în toată Biserica”

Sursa originală: bru.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*