Comunicatul Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață:
Temele pentru următoarele trei ediții ale ZMT (2017-2019)

A 32-a Zi Mondială a Tineretului, 2017
“Căci mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic și numele lui e sfânt” (Lc 1:49)

A 33-a Zi Mondială a Tineretului, 2018
“Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1:30)

A 34-a Zi Mondială a Tineretului, 2019 (Panama)
“Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău” (Lc 1:38)

Acestea sunt temele alese de Papa Francisc pentru parcursul celor trei ani prin Zilele Mondiale ale Tineretului, care va culmina cu celebrarea internațională a evenimentului din Panama în 2019.

Calea spirituală indicată de Sfântul Părinte continuă reflecția care a început cu ultimele trei ZMT-uri (2014-2016), când temele s-au axat pe Fericiri. Așa cum știm, Maria e cea pe care toate neamurile o numesc fericită (cf. Lc 1:49)
În discursul pregătit de Papa Francisc, adresat la întâlnirea cu voluntarii ZMT din Cracovia, a vorbit despre dispoziția Mamei lui Isus și a descris-o ca un model demn de urmat. Vorbind cu această ocazie, fără a urma discursul scris, Sfântul Părinte a invitat tinerii să aibă o memorie a trecutului, să aibă curaj pentru prezent și să aibă / să fie speranță pentru viitor.

Cele trei teme anunțate mai sus au scopul de a oferi un ton marian clar parcursului spiritual al celor trei ediții ale Zilei Mondiale a Tineretului. În același timp, acestea oferă o imagine a tinerilor într-o călătorie între trecut (2017), prezent (2018) și viitor (2019), inspirat de cele trei virtuți teologale ale credinței, iubirii și speranței.

Acest parcurs propus tinerilor poate fi privit de asemenea în armonie cu reflecția pe care Papa Francisc a încredințat-o următorului Sinod al Episcopilor: Tinerii, Credința și Discernământul Vocației.

Sursa: press.vatican.va

dsc04235

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*