Un grup de tineri astrişti şi nu numai au sărbătorit, duminică 17 aprilie 2011, Ziua Mondială a Tineretului printr-o ieşire în grădina botanică din Cluj-Napoca. Tinerii s-au bucurat de prezenţa preoţilor şi a PS Florentin Crihălmeanu în mijlocul lor.

Oaza de verdeaţă din inima oraşului a fost dăruită clujenilor de preotul profesor Alexandru Borza cel care a fost şi fondatorul Asociaţiei Tineretului Român Unit- ASTRU Cluj în 1927.

După o plimbare prin grădina botanică, admirând lalele şi magnoliile, tinerii s-au oprit într-un foişor pentru a cânta şi a se ruga. PS Florentin le-a propus spre meditaţie psalmul 138, un psalm care sintetizează într-un mod extrem de simplu şi concret esenţa motivaţiei de a-l lăuda pe Dumnezeu.

La final, astrişti i-au făcut o vizită dnei Viorica Lascu, fiica în vârstă de 91 de ani a  profesorului Alexandru Borza şi care în tinereţe a făcut parte din Asociaţie. A fost un moment emoţionant, un schimb de trăiri între generaţii, o mărturie a faptului că tinerii pot găsi modele de viaţă în generaţiile care îi preced, aşa cum amintea şi Papa Benedict al XVI-a în mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului din acest an.

Un comentariu, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*