Anual, în zilele de 14 – 15 august, are loc la Nicula pelerinajul eparhial tradițional prilejuit de marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului. Și în acest an, împreună cu un grup de tineri astriști, ne-am alăturat zecilor de preoți și sutelor de credincioși participanți la acest pelerinaj.

Astfel, în ziua de miercuri, 14 august am pornit la pas, alături de toți pelerinii pe drumul dintre Gherla și Nicula, într-o atmosferă de rugăciune și cântări mariane. Ajunși la Biserica parohială din Nicula, am participat la programul de rugăciune (Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului …), rugându-ne Fecioarei Maria să mijlocească pentru noi harurile de care avem nevoie.

Un moment deosebit pentru noi l-a reprezentat celebrarea Căii Sfintei Cruci, conținând o serie de rugăciuni ale Papei emerit Benedict XVI, rugăciune propusă de tinerii astriști, coordonați de asistentul spiritual – Pr. Sebastian Peșteșan.

Apoi, în ziua de 15 august, ziua marii sărbători, ne-am bucurat să putem participa la Sfânta Liturghie prezidată de PS Florentin, la finalul căreia am primit binecuvântarea pentru indulgența plenară și am avut ocazia de a venera o relicvă a Fericitului Iuliu Hossu, martir pentru credință. Ne-am întors apoi spre casă bucuroși pentru că am putut lua parte la acest minunat pelerinaj.

În final, dorim să adresăm mulțumirile noastre tuturor acelora care au făcut posibilă participarea noastră la această mare sărbătoare.

Imagini din timpul pelerinajului pot fi vizualizate în ALBUM.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*