Marşul pentru viaţă este o campanie de promovare a vieţii ce s-a desfăşurat la nivel naţional, simultan în mai multe oraşe precum Timişoara, Cluj, Iași, Bucureşti ş.a. în data de 24 martie 2012. Evenimente similare au avut loc şi în Europa (Bruxelles).
La Cluj evenimentul a început în jurul orei 11 cu un mini-concert de preamărire a lui Dumnezeu și toate câte le-a creat, după care la ora 12 toată lumea s-a încolonat pentru a porni pe traseul dinainte stabilit (P-ţa Unirii, B-dul Eroilor, P-ţa A. Iancu, B-dul 21 Dec., Str. Memorandumului, Str. P.Maior, P-ţa L.Blaga, str. Napoca, P-ţa Unirii) cu mesaje variate care susţineau dreptul la viaţă al fiinţelor lipsite de apărare.
DĂ VALOARE VIEȚII și IUBIM VIAȚA au fost mottourile pe care grupul de tineri din ASTRU Cluj îl aveau pe pancardele și în inimile lor.
La acest marş pentru viaţă s-a alăturat şi Preasfințitul Florentin, episcop greco-catolic de Cluj- Gherla împreună cu mai mulţi preoţi, alături de care ne-am rugat Sfântul Rozar pentru sufletele celor nevinovaţi şi pentru ca Dumnezeu să lumineze minţile părinţilor pentru a-i ajuta să ia o decizie înţeleaptă si morală când vine vorba de viaţa copiilor lor
Îmi amintesc, că în timp ce parcurgeam traseul, la un moment dat m-a întrebat cineva: „Nu ţi se pare ciudat să mergem aşa în linişte, fără a scanda vre-un mesaj?” Apoi m-am gândit :
„Nu, pentru că doar în liniştea inimii noastre poate Domnul să ne vorbească, iar pe lângă asta cred că pancardele si bannerele noastre urlau mai tare decât ar fi putut să o facă acea mulţime. Consider că mesajul a fost mai clar şi mai bine direcţionat către fiecare persoană care a avut ochi să vadă”.
Bineînţeles după marş s-a mai continuat cu o serie de mini-concerte însoţite de mesaje de
încurajare și de mărturii.
Care a fost scopul nostru? Să arătăm că ne pasă, să susţinem dreptul la viaţă, să spunem STOP masacrului pentru simplele capricii personale.
Haideţi să spunem DA vieţii de la embrion până la viaţa eternă, să spunem DA iubirii, pentru că până la urmă mamele trebuie să înveţe să-şi iubească copiii, indiferent de provocările pe care le înfruntă, pentru că noi ca și creştini ştim că dacă noi avem grijă să împlinim Legea Domnului şi pe cele plăcute Lui, El va avea de asemenea grijă de noi şi de problemele pe care I le încredinţăm.
Mihaela-Maria Sopon.

[altpwa user=2012.clujastru album=MarsulPentruVIATA]

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*