ASTRU Cluj – așa cum a făcut și în anii precedenți – a pregătit pentru perioada Postului  și a Sărbătorii Nașterii Domnului un itinerariu spiritual adresat tinerilor și nu numai, pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.

„Trăiește măreția timpului prezent!”  – este un itinerariu spiritual prin care ne propunem să dăm un imbold tinerilor în a descoperi ce stă în spatele acțiunilor pe care le desfășoară zi de zi, mai ales în acest timp al postului.

Ce îți propunem prin această publicație?

În fiecare zi vei găsi următorul desfășurător:

CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei

MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viața de zi cu zi cuvântul Evangheliei

MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu

ACȚIONEZ – Un gest care îți permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu.

În prefața cărții, Pr. Sebastian Peșteșan  – asistent spiritual general al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

«Perioada pe care o începem la 15 noiembrie – Postul Sărbătorii Nașterii Domnului nostru Isus Cristos este perioada potrivită să punem în valoare tema propusă, trăind măreția timpului prezent. În timpul postului, și nu numai, avem oportunitatea de a  pune în valoare iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele. Este momentul pentru a ne ruga mai mult și a vizita pe cei bolnavi, pe cei suferinzi, pe cei care au nevoie ajutorul nostru.

Suntem încă într-o perioadă de pandemie, de aceea episcopii noștri ne invită la rugăciune pentru cei  bolnavi, pentru cadrele medicale și pentru familiile care au suferit pierderi de pe urma acestui virus. Noi, tinerii din ASTRU Cluj, vă propunem să trăiți măreția timpului prezent prin citirea și meditarea zilnică a cuvântului lui Dumnezeu, prin rugăciune și acțiune

Cartea de aproximativ o sută de pagini, va fi difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri. Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*