ASTRU Cluj – aşa cum a făcut şi în anii precedenți – a pregătit pentru perioada Postului Crăciunului şi a Sărbătorii Naşterii Domnului un itinerariu spiritual adresat tinerilor și nu numai, pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Naşterii Domnului.

“Tu pentru ce trăiești” – este un itinerariu spiritual prin care ne propunem să dăm un imbold tinerilor în a descoperi ce stă în spatele acțiunilor pe care le desfășoară de zi cu zi, mai ales în acest timp al postului. Textul Evangheliei zilei ne va fi hrană spirituală pentru acest timp binecuvântat, iar meditaţia ne va ajuta să înţelegem mai bine mesajul Sfintei Scripturi. Rugăciunea, ghidați de Fericitul Vladimir Ghika, ne va înălţa sufletul către Dumnezeu, iar prin propunerea zilnică vom aplica în viaţa noastră cuvântul Evangheliei în relaţia cu semenii noştri.

În prefaţa cărţii, Pr. Radu Tălpălariu  – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

Ca în fiecare an dorim să vă propunem un itinerariu spiritual pentru pregătirea sărbătorii Nașterii Domnului. Fiind obișnuiți să vă surprindem, acest ciclu de meditații am dorit să fie făcut de voi, așa că am invitat câțiva laici implicați în diverse activități pastorale să împărtășească cu noi câteva gânduri care să ne ajute în pregătirea noastră spirituală pentru sărbătorile Crăciunului.

Discursurile Sfântului Părinte către tineri, au subliniat mereu faptul că tinerii sunt importanți atât pentru societate, dar și mai mult pentru Biserică.  Sfântul Părinte vede în voi tinerii, viitorii evanghelizatori ai Bisericii. În acest sens ne cere să avem curajul de a merge împotriva curentului, adică a avea curajul să trăim valorile creștine, în ciuda tuturor influențelor negative ale societății, care calcă în picioare aceste valori. Din această cauză naște implicit o întrebare: eu de care parte sunt? Împărtășesc valorile creștine: iubirea de aproapele, adevărul, corectitudinea, etc. sau mă las influențat de marea masă care privește doar interesul propriu. De aceea acești tineri încearcă să sublinieze  tema anului asociativ „tu pentru ce trăiești?”. Ne dorim ca acest itinerariu spiritual să ne ajute să redescoperim adevăratele valori și să ne apropie mai mult de țelul nostru creștin, și anume a fii plăcuți lui Dumnezeu, a încerca să devenim sfinți.

coperta (1280x902) (2)

Cartea de peste o sută de pagini, apărută la Editura Emma, va fi difuzată prin parohii de ASTRU pentru a ajunge la cât mai mulţi tineri. De asemenea o parte din texte vor fi publicate pe situl asociaţiei www. cluj.astru.ro şi pe pagina de facebook.

Cei care doresc această publicaţie se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259 (Raluca Fernea).

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*