Unitate şi solidaritate între oameni. Două elemente prea des neglijate, motive de nepăsare pe fondul unei nebuloase cotidiene. "Un milion de stele" – iată o punte de legătura, un îndemn reparator spre neuitarea existenţei semenilor şi spre comuniunea armonioasă cu aceştia.

Acţiunea “Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas Internaţional şi se desfăşoară în prezent în mai multe ţări europene, (Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg şi Elveţia), în fiecare an, înainte de Crăciun. Unicitatea evenimentului constă în faptul că se desfăşoară simultan în mai multe oraşe din ţările mai sus menţionate, precum şi la noi în ţară, tot ca semn de solidaritate.

Scopul acestui eveniment este de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale şi constă în iluminarea locurilor şi clădirilor reprezentative din cât mai multe oraşe şi comunităţi cu ajutorul lumânărilor exterioare şi prin chemarea la solidaritate cu cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi.

Organizatorii, împreună cu voluntarii vor aranja lumânările cu 30 minute înainte de începerea evenimentului, într-o formă aleasă dinainte (de ex. în formă de cruce). La ora 17.00 se aprind lumânările şi se începe ceremonialul propus cu sfinţirea lumânărilor. Se va alege şi un moment de explicare al evenimentului şi al importanţei acestuia, care poate fi oricând.

Evenimentul poate fi animat de diverse cântece religiose potrivite pentru această ocazie susţinute de voluntari. La sfârşit, participanţii sunt invitaţi să ia cu ei lumânările aprinse, ca semn de solidaritate pentru cei săraci, bolnavi şi marginalizaţi, putând lăsa o mică donaţie în urna special amenajată.

Aşadar, la acest eveniment sunt invitaţi să participe alături de noi toate persoanele care doresc să trăiască spiritul solidarităţii creştine.

Locul de desfăşurare propus este zona pietonală din faţa Catedralei Greco-Catolice “Schimbarea la Faţă”, de pe B-dul Eroilor, pe data de 14 noiembrie, începând cu ora 17.00.

ASTRU Cluj este partener al Caritas pentru acest eveniment. Vă aşteptăm în număr cât mai mare!

Afis un milion de stele

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*