Sâmbătă, 13 noiembrie, Ziua Mondială a Bunăvoinței, a fost o zi în care lumea s-a adunat într-un gând comun, acela al solidarității față de aproapele. Aceasta, datorită  Asociaţia Caritas Eparhial Greco – Catolic Cluj care a oferit clujenilor ocazia de a se reculege și medita la condiția celor mai nevoiași prin acțiunea ” Un milion de stele”.

Evenimentul, care nu a fost numai unul local, a început la ora 17:00, simultan, în 20 de localităţi din ţară, între care Cluj-Napoca, Iaşi, Satu Mare, Târgu-Mureş, Oradea, Blaj şi Timişoara și a constat în iluminarea locurilor şi a clădirilor reprezentative cu ajutorul lumânărilor  şi prin chemarea la solidaritate cu cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi.

Pe bulevardul Eroilor, în faţa Catedralei Greco – Catolice “Schimbarea la Faţă”, voluntarii de la cercetașii și tineri de la Astru Cluj au aranjat lumânări sub forma siglei Caritas, urmând ca participanții la eveniment să continue semnul crucii, prin aprinderea altor candele, simbolizând astfel comuniunea și dorința de ajuta.

Programul evenimentului a fost unul bine structurat, conținând o parte religioasă – cea a sfințirii lumânărilor și una culturală oferită de grupurilor corale Allegria condus de Cristina Nagy și Angeli condus de Angela David, iar la sfârșit un moment de dans irlandez oferit de invitatul Caritas din Moldova care a impresionat publicul .

Deși la a 2a ediție, evenimentul a fost bine primit și a reușit să provoace conștiințele oamenilor pentru a se gândi la cei care au nevoie de mai mult ajutor și poate totodată a împlântat dorința de a mulțumi lui Dumnezeu pentru tot ce ne oferă prin iubirea Sa.

Maria Simionaş

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*