Şi în acest an, Acţiunea Catolică din România a aderat pe deplin şi cu speranţă la campania „Un minut pentru PACE!” – o iniţiativă la nivel mondial de promovată de Forumul Internaţional al Acţiunii Catolice (FIAC) şi de Uniunea Mondială a Organizaţiilor Femeilor Catolice. Iniţiativa invită la rugăciune zilnică pentru pace dar mai ales vineri, 8 iunie 2018, ora 13.00. Campania de rugăciune – UN MINUT PENTRU PACE este adresată tuturor oamenilor şi este o iniţiativă concretă care uneşte efortul zilnic pentru construirea păcii şi rugăciunea. De asemenea, campania marchează şi aniversarea a 4 ani de la întâlnirea istorică a Papei Francisc cu preşedinţii Israelului şi a Palestinei.

Invităm toţi membrii Acţiunii Catolice și toate persoanele de bunăvoință din toată lumea, ca vineri 8 iunie, ora 13.00 se se oprească, acolo unde se află: la servici, la şcoală, la universitate, în cartier, în familie, în fața parohiei – să se închine și să se roage pentru pace. Dacă doi sau trei se unesc, este și mai bine!

UN MINUT PENTRU PACE este o iniţiativă simplă, un gest care ne reaminteşte că este nevoie de rugăciune şi implicare continuă pentru pace, aşa cum de multe ori Papa Francisc ne reaminteşte că „Pacea se construieşte întotdeauna prin contribuţia liberă şi conştientă a fiecăruia. Pentru mulţi, în prezent, pacea a devenit un bun existent de la sine, astfel că unii ar putea să nu o considere neapărat indispensabilă. Însă, dimpotrivă, pacea este un lucru preţios şi esenţial, întrucât fără ea nu se poate construi niciun viitor pentru nimeni, astfel că se poate trăi doar de la o zi la alta”.

Răspândește inițiativa:

 

  • informează-ți parohul și roagă-l să anunțe iniţiativa în parohie
  • invită-ți prietenii, familia, cunoștințele să se unească inițiativei
  • răspândește posterul în rețelele de socializare
  • urmărește noutățile pe pagina de facebook – un minuto por la paz

Facebook: https://www.facebook.com/unminutoporlapaz
Rugăciunea pentru PACE rostită de Papa Francisc în 8 iunie 2014 este și rugăciunea noastră.

Doamne Dumnezeule al păcii, ascultă implorarea noastră!

Am încercat de atâtea ori şi timp de atâţia ani să rezolvăm conflictele noastre cu forţele noastre şi chiar cu armele noastre; atâtea momente de ostilitate şi de întuneric; atâta sânge vărsat; atâtea vieţi frânte; atâtea speranţe îngropate… Însă eforturile noastre au fost zadarnice. Acum, Doamne, ajută-ne Tu! Dă-ne Tu pacea, învaţă-ne Tu pacea, condu-ne Tu spre pace. Deschide ochii noştri şi inimile noastre şi dă-ne curajul de a spune: „să nu mai fie niciodată război!”; „cu războiul totul este distrus!”. Revarsă în noi curajul de a face gesturi concrete pentru a construi pacea. Doamne, Dumnezeul lui Abraham şi al profeţilor, Dumnezeu Iubire care ne-ai creat şi ne chemi să trăim ca fraţi, dăruieşte-ne forţa pentru a fi în fiecare zi artizani ai păcii; dăruieşte-ne capacitatea de a privi cu bunăvoinţă pe toţi fraţii pe care-i întâlnim pe drumul nostru. Fă-ne disponibili să ascultăm strigătul cetăţenilor noştri care ne cer să transformăm armele noastre în instrumente de pace, fricile noastre în încredere şi tensiunile noastre în iertare. Ţine aprinsă în noi flacăra speranţei pentru a face cu perseverenţă răbdătoare alegeri de dialog şi de reconciliere, pentru ca să învingă în sfârşit pacea. Şi ca din inima fiecărui om să fie eliminate aceste cuvinte: diviziune, ură, război! Doamne, dezarmează limba şi mâinile, reînnoieşte inimile şi minţile, pentru ca apelativul care ne face să ne întâlnim să fie mereu „frate”, iar stilul vieţii noastre să devină: shalom, pace, salam! Amin.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*