Vă invităm ca împreună să dăm valoare zilei de 23 martie 2013, zi în care la nivelul orașului Cluj Napoca se va organiza MARȘUL PENTRU VIAȚĂ.

“Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, concomitent, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie (sărbătoarea „Buna Vestire”) şi este organizat de asociaţii ale societății civile care compun mişcarea provita. Scopul este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susținerea familiei tradiționale și a valorilor acesteia, temelia unei societăți solide și sănătoase.

Pe plan mondial, la invitaţia asociaţiilor pro-vita, se organizează an de an “Marşuri Pentru Viaţă”, pentru a promova demnitatea şi sacralitatea vieţii umane pe care doar Dumnezeu o dă şi doar El o poate lua.  Evenimentul are loc simultan în mai multe orașe din România și are ca și scop afirmarea dreptului la viața pentru toate ființele umane, începând cu momentul concepției.

Experienţa de anul trecut ne spune că Marşul pentru Viaţă este un eveniment semnificativ pentru locuitorii oraşului nostru, creştini de diferite confesiuni.  “Vino cu noi, susţine viaţa!”, “Nu ucide!”; “Spune DA vieţii!”; “Fii curajos, păstrează copilul!”, “Nu te lipsi de bucuria de a da viaţă!”, “Cât costă un avort? O viaţă umană!”, “Avortul opreşte o inimă care bate!”, “Tu, eu, noi toţi am fost odată embrioni. Protejează Viaţa!”, “Spune NU avortului!” – sunt doar câteva din mesajele care au putut să fie citite pe pancartele şi afişele purtate de cei peste 1000 de participanţi la Marşul pentru Viaţă, editia din 2012.

Datele oficiale spun că în Cluj-Napoca, în clinicile de stat au loc în medie 10 avorturi zilnic, iar dacă adăugăm şi datele din clinicile private ajungem la o cifră de 16 avorturi pe zi!

Pare incredibil și greu de perceput, dar e adevărat…cifrele sunt cele reale, dar pot fi schimbate…noi putem face un pas spre această schimbare. Prin prezența noastră la acest eveniment, vom spune DA creației, vom da VALOARE  vieții și vom spune MULȚUMESC părințiilor noștri. Nu sta deoparte, implică-te.

 

Pe 23 MARTIE 2013 te așteptăm alături de noi!

ora 9:00 Liturghia pentru viață şi Calea Crucii – Catedrala Greco-Catolică Schimbarea la Față.

ora 11:00 Marșul pentru viață – Piața Unirii.
Nu uitații tricourile ROȘII!

mars afis

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*