Lunile de primăvară au fost un prilej de întâlnire a grupurilor parohiale din partea consiliului de conducere al Asociaţiei. În aceste zile am avut momente de împărtăşire a bucuriei, de evaluare a bunului mers a grupurilor, de oferire a sprijinului nostru în ceea ce privesc activităţile pe care doresc să le desfăşoare în continuare.

cipariu  manastur

Datorită faptului că suntem un număr suficient de mare de membri în consiliul de conducere, am reuşit să ne împărţim sarcinile aşa încât să ajungem în toate parohiile unde există grupuri parohiale ASTRU Cluj.

SfGheorghe   gherla2

Am început cu grupurile parohiale din localitate, respectiv grupul ASTRU „Andrei Mureşanu” pţa Cipariu (15 feruarie), grupul ASTRU „Coborârea Spiritului Sfânt” Mănăştur 1 Vest (24 Februarie) , şi grupul ASTRU „Sfântul Gheorghe” Gheorgheni. (27 martie 2013) la care am avut acces mai uşor. Apoi, la sfârşitul lunii martie am planificat activităţi cu tinerii din alte patru grupuri: vineri, 29 martie 2013 am dat ritm tinereţii noastre alături de tinerii din grupul „Sfântul Iosif” Gherla, iar sâmbătă, 30 martie 2013 a fost o zi în care am dat ritm tinereţii în parohiile din Beclean (grupul ASTRU „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”), Dej (Grupul ASTRU „Sfântul Anton”), Dăbâca (Grupul ASTRU „Naşterea Domnului”) şi Livada (Grupul ASTRU „Sfânta Fecioară Maria Regina Sfântului Rozar”). Iar vineri, 12, şi sâmbătă, 13 aprilie, am ajuns în sfârşit şi la grupurile ASTRU „Sfântul Gheorghe” din Sîngeorz-Băi şi grupul ASTRU „Sfânta Treime” din Feldru.

dej   beclean

În programul propus am reflectat împreună asupra valorilor pe care le avem fiecare dintre noi, printr-o activitate de joc de rol, am aprofundat un pasaj din „Îndreptările astriste” scrise în 1946, descoperind împreună cum priveau ei pe atunci rolul tânărului astrist în Biserică şi în societate şi dacă idealurile de atunci se potrivesc realităţii noastre de astăzi. Am continuat apoi cu lecturarea mesajului Papei Francisc pentru tineri, din duminica Floriilor, lansând o întrebare pe care ne-o putem adresa zilnic fiecare dintre noi: „Eu îl urmez pe Isus? Dacă da, cum?”.

Livada   dabaca

La finalul întâlnirilor, purtând discuții cu membrii și responsabilii grupurilor, am aflat care sunt necesitățile grupului și am identificat posibilități de a-i ajuta în nevoile lor. A fost o adevărată bucurie să fim în mijlocul lor.

  sgbai      feldru

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*