Tinerii astriști au răspuns invitației Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, Compartimentul Adopții și Post adopții, de a participa la proiectul “Ziua familiei”  în 13 mai 2011.

Acest eveniment a constat în oferirea unor momente recreative copiilor, asigurându-le prin jocuri și cântece, condiții optime pentru a socializa și a simți că aparțin unei familii mai mari în care sunt iubiți și protejați.

Trupa de clovni, le-au pregătit copiilor multe surprize captivante. Programul a început cu parada clovnilor, dar momentul de prezentare nu a mai fost necesar deoarece copiii recunoscuseră deja cele cinci personaje colorate, de la evenimentele anterioare la care clovni ASTRU au luat parte.

Au urmat jocuri, bansuri și cântece, care i-au antrenat pe copii și i-au apropiat și mai tare de clovnii animatori. Din program nu au lipsit momentul de face-paiting și modelarea baloanelor, care încercau să imite animalele dragi copiilor.

Apoi a venit timpul ca micuții participanți să își arate măiestria culinară prin prezentare diferitelor prăjituri, pregătite dinainte cu ajutorul părinților. Fiecare familie a primit o diplomă prin care îi erau recunoscute meritele deosebite.

Programul s-a încheiat cu o nouă sesiune de dans și jocuri, antrenând o atmosferă de voie bună și haz. Bucuria și inocența micuților i-au ”contaminat” pe clovni, care s-au prins în joc și au zburdat, pierzându-se printre copii.

Acest eveniment a fost și un prilej de ”încălzire” pentru astriști, care se pregătesc pentru Întâlnirea Eparhială a copiilor, care va avea loc pe data de 28 mai 2011 la Florești.

Îi mulțumim lui Dumnezeu, că ne oferă astfel de șanse de a ne folosi talanții pentru binele celor mici, care ne învață cum să zâmbim frumos.

Maria Simionaș

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*