În data de 2 iulie am avut bucuria de a desfășura una din binele cunoscute activități ASTRU Cluj din timpul verii, ziua de formare pentru animatori, care a avut ca și temă: „Trăiește clipa! Fii animator!” şi motto: „Modul cel mai bun de a pregăti un viitor bun este a trăi bine prezentul, cu dăruire și generozitate.” (CV 178).

Evenimentul a avut loc loc la Centrul de activități al Parohiei „Andrei Mureșanu”, căreia îi mulțumim pentru că mereu ne primește cu brațele deschise acolo și ne susține în activitățile asociației. La această zi de formare au fost prezente în jur de 20 de persoane care doresc să își dedice din timpul lor în această vară pentru a-i face pe copii fericiți.

Așa cum este specific ASTRU Cluj, am început această zi cu un moment de rugăciune, pentru a pune ceea ce urmează să facem în mâinile Domnului, încredințați că El ne va însoți în aceste campusuri și în munca pe care o vom desfășura ca și animatori.

Ne-am bucurat să vedem fețe noi în acest an, iar pentru acest motiv am început cu două activități care să ne ajute să aflăm cine suntem și de unde venim, urmate de un exercițiu folosit deseori în domeniul dansului, care să ne ajute să avem încredere în colegii animatori cu care vom merge în campusuri și să colaborăm cu ei. 

Următoarele două sesiuni, „Busola organizării activităților” și „Campusul – Puzzle de activități” a permis animatorilor să cunoască materialul ajutător în pregătirea și desfășurarea campusului, precum și să înțeleagă la ce e important să fie atenți în organizarea unui campus, în relația cu copiii, cu colegii animatori și cu părintele paroh, alegerea activităților și stabilirea programului potrivite contextului fiecărei parohii. 

După pauza de prânz au urmat câteva sesiuni practice – un mini-atelier de bibliodrama și ateliere de animație ce au inclus modelarea de baloane, învățarea unor bansuri vechi și noi și exersarea abilităților de pictat pe față. 

La finalul programului, o parte dintre participanți au rămas la întâlnirea propusă de Biroul pentru Pastorația Tinerilor și a Copiilor, dedicată animatorilor Întâlnirii Copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla. 

ALBUM IMAGINI: Zi de formare a animatorilor pentru campusurile estivale 2022

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*