În data de 16 aprilie 2011, conducerea ASTRU Cluj a participat la ziua de reculegere destinată lor, care a avut loc în parohia „Sfântul Iosif” din Someşeni.

Ziua a început cu celebrarea Sfintei Liturghii de către Pr. Cristian Goia, asistent spiritual ASTRU Cluj, evanghelia prezentând minunea pe care a făcut-o Isus, înviindu-l pe Lazăr, anticipând astfel bucuria sărbătorii Floriilor, când Isus a fost întâmpinat cu osanale şi crengi de palmier în Ierusalim.

După micul dejun luat “în familie” în casa parohială, am urcat în podul bisericii, unde, pornind de la pasajul din Sfânta Scriptură propus de părintele Cristian (Mc 8,34-38; 9,1) s-au subliniat câteva aspecte centrale: deciziile pe care le luăm zi de zi, datoria de ucenic și cuvintele Mântuitorului nostru prin care ne oferă libertatea de a alege dacă Îl urmăm, această chemare fiind una sinceră și fără interese ascunse spre deosebire de multele reclame cu care suntem bombardați de obicei. La sfârșit pr. Cristian ne-a lăsat câteva îndrumări: Să alegem cu discernământ, chemându-l pe Dumnezeu în ajutor prin rugăciune; să ne asumăm responsabilități în toate mediile în care trăim și să rămânem statornici și perseverenți în muncă.

A urmat apoi meditaţia individuală, când fiecare din noi am încercat să aprofundăm mesajul textului biblic si cel al meditaţiei, la nivel personal. În continuarea, am vizionat împreună filmul intitulat Popieluszko. Libertatea este în noi înşine, iar sarcina noastră consta în a vedea ce înseamnă respectarea alegerilor făcute; am urmărit felul propriu prin care a ales protagonistul să-L urmeze şi să-L afirme pe Cristos, în ciuda împrejurărilor total nefavorabile în care se afla.

În a doua parte a zilei, după ce am sărbătorit a 18-a aniversare a domnişoarei vicepreşedinte, am discutat pe baza filmului, încercând să clarificăm aspecte pe care nu le-am înţeles. Părintele Cristian ne-a pregătit un set de întrebări prin care am aprofundat și mai mult tema ”Alegerea lui Cristos” făcând o paralelă între meditaţie și realitatea umană, regăsită în film.

 

Şi pentru că ne aflăm în Postul Paştelui, am încheiat această zi cu Calea Crucii, întorcându-ne fiecare la activităţile cotidiene cu mai multă putere şi încredere în ajutorul lui Dumnezeu.

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*