În data de 7 aprilie 2012 în parohia Sfântul Gheorghe din Sîngeorz-Băi, grupul de tinerii ASTRU au organizat o zi de reculegere. Acestă zi a reprezentat finalizarea unui parcurs de meditații, de care tinerii s-au bucurat în timpul perioadei de Post a Paștelui.

Aceasta serie de întâlniri a fost condusă de sora Dominica și sora Ștefania de la Congregația Maici Domnului și  de asistentul spiritual al grupului ASTRU Sângeroz, părintele Nicolae Jarda. Aceste întâlniri s-au desfășurat sâmbăta și au avut la bază meditarea cuvântului lui Dumnezeu care se citea în fiecare Duminică la Sfânta Liturghie.

Ziua de reculegere a fost structurată în două părți, începând printr-o rugăciune după care s-a continuat cu explicare Evangheliei din Duminica Floriilor de către sora Dominica. A urmat un moment in care tineri au fost invitați să reflecteze asupra celor discutate anterior, iar la ora unu s-a luat prânzul în tăcere.

A doua parte a zilei tinerii au recitat Calea Cruci, după care au participat la Sfânta liturghie. Ziua s-a încheiat cu împărtășirea concluziilor.

După Sfânta Liturghie din Duminica Floriilor, credincioșii parohiei au fost invitați să participe la un moment de rugăciune și cântec pregătit de tineri cu ajutorul surorilor.

Simion Afanase Fănică

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*