Să fim apostoli ai lui Cristos, apostoli în lume trimiși, apostoli mereu de folos, Aștri de dragoste aprinși.

Zi de reculegere_consiliu

Duminică, 7 Aprilie 2013, la Centrul Manresa al Ordinului Societății lui Isus, membrii consiliului de conducere ASTRU Cluj alături de Pr. Radu Tălpălariu, asistentul spiritual general, și Sergio Fenech (voluntarul internațional) au avut bucuria de a lua parte la o zi de reculegere, reușind astfel pentru câteva ore să se întâlnească cu Cristos, departe de agitația fiecărei zile și să conștientizeze mai mult rolul pe care fiecare dintre ei îl are ca apostol al lui Cristos.

Momentul de meditație care a deschis prima parte a zilei a fost bazat pe mesajul Papei Emerit Benedict al XVI-lea pentru Ziua Mondială a Tineretului despre apostolat, responsabilitate, încercări și suferințe, care sunt toate parte a vieții omenești, dar a cărui esență  rămâne pasajul din Mt 28,19: MERGEŢI ŞI FACEŢI UCENICI TOATE POPOARELE. Împreună au încercat să găsească soluții pentru situațiile pe care le întâlnesc zi de zi și totodată să redescopere bucuria misiunii, bucuria apostolatului, bucuria de a face parte din Biserica lui Cristos.

Înainte de Sfânta Litughie celebrată împreună cu participanții aflați la acest sfârșit de săptămână la zilele de reculegere de la Centrul Manresa, membrii consiliului de conducere au avut timp de a medita și a se ruga individual.

În a doua parte a zilei tinerii astriști au continuat aprofundarea mesajului, iar la final aceștia au încheiat ziua cu recitarea unei decade de rozar în capela mănăstirii.

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*