Sâmbătă, 14 martie, în parohia de la Livada cu hramul ,,Sfânta Maria Regina Rozariului”, s-au reunit grupurile ASTRU Cluj din parohiile ,,Sfântul Iosif” Gherla și ,,Sfânta Maria Regina Rozariului”, Livada, alături de membri ai grupului ASTRU Studenți de la Cluj pentru ziua de reculegere din Sfântul și Marele Post al Învierii Domnului Nostru Isus Hristos. Tema aleasă a fost una foarte aprofundată de tineri: ,,Implicarea în parohie”, cateheza fiind condusă de părintele Edmund Dujardi, asistent spiritual al grupului parohial „Sf. Iosif”, Gherla.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie, urmată de un moment de cateheză în care celor prezenți li s-a explicat ce înseamnă ,,implicarea”. În această zi am învățat că oamenii merg la biserică nu pentru a-i adresa cereri lui Dumnezeu, ci pentru a-I mulțumi pentru implicarea Lui în viața fiecăruia. În limba greacă cuvântul MULȚUMESC se traduce prin EUHARISTIE, ceea ce face legătura cu LITURGHIA EUHARISTICĂ pe care o săvârșește preotul în fața altarului.

Această zi s-a încheiat cu o rugăciune de mulțumire pentru ziua de reculegere și pentru că Dumnezeu ne-a ales pe noi, apostoli în lume trimiși, să ne implicăm în viața Bisericii Sale și pentru mulțumirea că El se implică în viața noastră.

Dan Cristiana,
Responsabil ASTRU Gherla

rec2

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*