Sâmbătă, 18 decembrie 2010 la Mănăstirea baziliană din Mintiul-Gherlii tinerii astrişti şi nu numai, din Parohia „Sf. Iosif” din Gherla din i-au deschis uşa inimii Mântuitorului, oferindu-i drept cadou o zi de reculegere şi rugăciune.

Ziua de reculegere a fost organizată de Sr. Marcela, OSBM şi Pr. Edmund Dujardi, responsabil cu pastoraţia tinerilor în protopopiatul Gherla şi la avut ca invitat pe Pr. Jurek Brzoska SJ.

Denisa Buzan ne relatează cum s-a desfăşurat ziua de reculegere: ,,Pentru o clipă am simţit că Dumnezeu este în mijlocul nostru, ascultându-ne rugăciunile, participând la partitura universală a bucuriei transmisă prin intermediul colindelor şi veghind atent asupra discuţie noastre, care ne amintea adevăratul sens al Crăciunului. De asemenea, şi prin intermediul filmului pe care l-am vizionat intitulat ,,Bella”  am înţeles o faţă a iubirii care se manifestă prin protejarea aproapelui cu preţul timpului şi chiar a vieţii (binele aduce după sine doar bine) model pe care-l regăsim şi în cazul lui Iosif şi al Mariei.  Viaţa asemeni unei călătorii cu trenul condus de Dumnezeu, ne pregăteşte adesea surprize, năruindu-ne numeroasele planuri şi făcându-ne să realizăm că, cuiva îi pasă de noi şi de alte vieţi pe care le putem salva. La sfârşitul acestei zile Dumnezeu ne-a dat semnul că a primit acest dar, oferindu-ne în schimb sclipitoarea plapumă de zăpadă.”

 

Un comentariu, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*