Federaţia Acţiunea Catolică din România (ACRO) iniţiază în perioada 17 – 24 octombrie 2010 evenimentul naţional Zilele Acţiunii Catolice, acesta fiind deja o tradiţie în ultimii ani.

Prin acest eveniment naţional se doreşte o promovare a Acţiunii Catolice atât la nivel naţional cât şi la nivel local încurajându-se desfăşurarea de activităţi de promovare, cunoaştere şi formare specifice acţiunii catolice.

Zilele Acţiunii Catolice din acest an vor avea ca motto: „Unul este învăţătorul vostru, iar voi toţi sunteţi fraţi” (Mt 23,8).

Tema aleasă este: O mare familie în jurul lui Cristos! Vino şi tu! Motto-ul ales oglindeşte dimensiunea de formare căreia îi este dedicat acest an asociativ la nivel național, şi anume Fraternitatea.

Acţiunea Catolică prin notele sale definitorii este o familie în care copii, tineri şi adulţi, păşesc împreună pe drumul vieţii de apostoli recunoscându-l pe Isus ca unicul învăţător. De aici şi invitaţia adresată celor care ne înconjoară, de a face parte din familia noastră şi de a se simţi fraţi.

Luni, 18 octombrie 2010

8.00 – 12.00  O mare familie în jurul lui Cristos – prezentarea ASTRU Cluj elevilor de la Liceul Teologic „Inocentiu Micu”

Marți, 19 octombrie 2010

17.00  ASTRU Cluj în marea familie a Acțiunii Catolice – prezentare pentru grupul de liceeni

Miercuri, 20 octombrie 2010

20.00  Despre laici și vocația laicală în Conciliu Vatican II – prezentare pentru grupul de studenți

Sâmbătă, 23 octombrie 2010

Adunare Generală Ordinară ASTRU Cluj

11.00 Sf. Liturghie

12.00 Sesiunea statutară a AG

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*