„Mergeți și faceţi ucenici din toate naţiunile” (cf. Mt 28,19)

2013_afis_rio_print A4_50 buc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua Mondială al Tineretului (ZMT) este o minunată „invenţie” a Fericitului Ioan Paul al II-lea. Aceste întâlniri au umplut de entuziasmul credinţei milioane de tineri, au atins inimile cele mai împietrite, au alinat cele mai adânci suferinţe şi au arătat lumii întregi că atunci când tinerii sunt apăraţi, stimaţi şi încurajaţi pot face lucruri minunate. Papa Ioan Paul al II-lea a „pariat” pe tineri, iar Papa Benedict al XVI-lea crede mai departe în acest pariu.Împreună cu mulţimea de tineri din întreaga lume şi tinerii români au ocazia de a creşte în credinţă şi de a o mărturisi participând la Ziua Mondială a Tineretului de la Rio de Janeiro. Aceasta este o experienţă profundă, într-un fel unică, de comuniune a Bisericii universale: tineri din toate colţurile lumii uniţi de aceeaşi credinţă în Isus Cristos; în diversitatea raselor, limbilor şi culturilor; în jurul Sfântului Părinte; pentru a se ruga, a sărbători şi a se cunoaşte; pentru a spune lumii întregi: „Cristos nu ne răpeşte nimic, ci ne dăruieşte totul!”

Perioada de desfăşurare a evenimentului este 23-28 iulie 2013, în minunatul oraş al Braziliei, Rio de Janeiro. Întâlnirea de la Rio va fi precedată de Săptămâna misionară, în perioada 16-20 iulie, timp dedicat experienţelor de credinţă, activităţilor caritative şi momentelor culturale în diecezele Braziliei.

A XXVIII-a Zi Mondială a Tineretului se va deschide în mod oficial în după-amiaza zilei de marţi, 23 iulie 2013, cu Liturghia de deschidere, care va fi prezidată de ES Mons. Orani Joao Tempesta, Arhiepiscop de Rio de Janeiro, şi care va avea loc pe plaja din Copacabana, loc consacrat al manifestărilor culturale.

În zilele de 24, 25 şi 26 iulie vor avea loc trei zile de pregătire pentru Veghea de rugăciune şi Liturghia cu Sf. Părinte Papa Benedict al XVI-lea. În cursul dimineţilor vor avea loc tradiționalele cateheze, care vor fi susţinute de episcopii din întreaga lume, în diverse limbi şi în diverse bisericii, colegii sau săli de sport din Rio. Vor exista trei cateheze şi în limba română. În timpul celor trei zile o atenţie deosebită va fi dată sacramentul spovezii şi adoraţiei euharistice. Din ziua de 22 iulie până în ziua de 26 iulie (excluzând timpul dedicat catehezelor şi celebrărilor principale) se vor desfăşura în paralel activităţile Festivalului Tineretului în diferite puncte ale oraşului Rio.

Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea va fi primit în după-amiaza zilei de joi, 25 iulie 2013, printr-o ceremonie solemnă de primire în acelaşi loc în care se va desfăşura Liturghia de deschidere, adică plaja din Copacabana. În acelaşi loc, de-a lungul Via Atlantica, se va celebra o impresionantă Cale a Crucii vineri, 26 iulie, începând cu ora

Participarea tinerilor din România se va face în mod organizat într-un singur grup la nivel național.

Detalii despre acest eveniment se găsesc pe situl www.zmtromania.ro

 

Codruţa Fernea

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*