În catedrala “Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca, Ziua Mondială a Tineretului a fost marcată în cadrul Sfintei Liturghii arhiereşti de la ora 10.30. Un grup de tineri astrişti au intrat în procesiune în catedrală purtând crucea eparhială a tineretului, ramuri şi flori în mâini.

Tema  celei de-a XXVI-a Zi Mondială a Tineretului “Înrădăcinaţi şi întemeiaţi în Cristos, tari în credinţă”  a fost propusă de Papa Benedict al XVI-lea. Papa invită tinerii să intensifice drumul de credinţă în Dumnezeu pentru că ei sunt viitorul societăţii şi al Bisericii, iar pentru aceasta e nevoie de baze solide  şi puncte ferme de referinţă în generaţiile care îi preced.

Preasfinţitul Florentin Crihălmeanu în cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor a subliniat „în anul acesta un grup de tineri din Eparhia noastră vor participa la Zilele Mondiale ale Tineretului de la Madrid, … la bucuria de a fi catolic, bucuria de a fi împreună cu tinerii din întreaga lume la acest eveniment mondial în jurul Sfântului Părinte şi a episcopilor. Cu bucurie voi însoţi grupul de tineri din Eparhia noastră alături de responsabilii tinerilor…”


La finalul Sfintei Liturghii, Raluca Fernea, preşedintele ASTRU Cluj a prezentat pe scurt Ziua Mondială a Tineretului Madrid 2011 şi s-a adresat tinerilor îndemnându-i să participe la acest eveniment al tinerilor din întreaga Biserica Catolică. De asemenea, a mulţumit  preoţilor şi responsabililor care sunt alături de tineri, comunităţii pentru exemplul de credinţă pe care-l oferă tinerilor şi Preasfinţitului Florentin, pentru atenţia deosebită faţă de tineri, pentru că are încredere şi susţine în activităţile tinerilor oferindu-le posibilitatea de a-şi valorifica talanţii primiţi de la Dumnezeu.

În fiecare an, în Biserica Catolică, în Duminica Floriilor se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului. Această zi dedicată tinerilor s-a născut din dorinţa Papei Ioan Paul al II-lea în 1984. De atunci şi până azi această zi dedicată tinerilor s-a celebrat la nivel local, iar la un interval de doi-trei ani şi la nivel internaţional.

Ziua Mondială a Tineretului a fost marcată şi în parohiile din Eparhia de Cluj-Gherla, fiind o ocazie de pregătire pentru întâlnirea mondială a tinerilor catolici care în acest an va avea loc la Madrid în perioada 16 – 21 august.  Mai multe informaţii despre acest eveniment mondial se pot găsi pe situl www.zmtromania.ro sau pe pagina de facebook în limba română a ZMT.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*