Azi, 8 aprilie 2012 Biserica Greco-Catolică a sărbătorit Intrarea Domnului Isus Cristos în Ierusalim. Totodată, tinerii din Cluj-Napoca au sărbătorit Ziua Mondială a Tineretului. Astfel, la Liturghia Arhierească de la Catedrala “Schimbarea la față”,  Preasfințitul Florentin Crihălmeanu s-a adresat în mod direct tinerilor. Urmărind mesajul Sfântului Părinte, aceștia au fost îndemnați să prețuiască bucuria în viața lor și să o vestească lumii, îndeplinind misiunea de apostoli.

La sfârșitul liturghiei reprezentanți ai grupurilor de liceeni, studenți și profesioniști ai ASTRU Cluj i-au dorit Preasfințitului zile îndelungate și binecuvântate alături de tineri, pe care să îi călăuzească în credință și adevăr, iar ca semn de recunoștiință i-au oferit o carte  care cuprindea restrospectiva  Zilei Mondiale a Tineretului de la Madrid 2011- „O cascadă de lumină și speranță”.

Tinerii au fost încurajați să se pregătească cu elan și bucurie pentru Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic care se va desfășura în acest an la Iași și totodată să privească cu speranță spre următoarea Zi Mondială a Tineretului care se va desfășura la Rio de Janeiro în 2013.

Maria Simionaş

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*