Dragi astriști,

Se întâmplă din nou, în toată lumea. La început de decembrie, alături de întreaga Acțiune Catolică la nivel mondial, de la cel mai mic copil la tânărul adult, fiecare membru care dorește acest lucru, își depune Adeziunea la grupul de care aparține. În acest an, în ASTRU Cluj acest lucru se întâmplă duminică, 11 decembrie, într-un cadru liturgic, după Sfânta Liturghie, în fața lui Dumnezeu.

Ce înseamnă a-ți depune adeziunea la ASTRU? Fiecare dintre membrii care aleg să își depună adeziunea la ASTRU se angajează (din nou) să slujească Biserica în parohia de care aparțin, în grupurile asociației, în familie, între prieteni și în societate. Să nu pierdem din vedere faptul că adeziunea se face la un grup și nu individual la asociație. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că atunci când simți că singur e greu să lupți cu provocările și ispitele care te împing la a te abate de la scopul suprem, poți conta pe ceilalți membri ai grupului care să te asculte și să se roage pentru tine, membri care se susțin reciproc. Asta pentru că a fi parte dintr-un grup ASTRU înseamnă și formare a persoanei din punct de vedere uman și spiritual, înseamnă creștere în credință, formarea conștiințelor pentru a face totdeauna voia Lui, înseamnă trăirea unor experiențe care invită la a-L mărturisi pe Hristos.

Adeziunea la ASTRU înseamnă a mărturisi cu curaj și în mod public că îl iubești pe Dumnezeu și o faci nu scoțând-o în evidență, ci transformând viaţa ta după voința divină. Adeziunea la ASTRU presupune a spune tuturor că tu aparții Bisericii, că ea este mama ta, familia ta, casa ta, este totul pentru tine. Adeziunea la ASTRU nu se reduce la a acționa din compasiune, ci a face tot posibilul pentru a crește spiritual tu și toţi cei care fac parte din asociație. Adeziunea la ASTRU presupune pentru fiecare astrist, a deveni mărturisitor plin de curaj al Evangheliei oriunde s-ar afla: la școală, la birou, în familie, în timpul liber, pe stradă, la studiu, la cinema, la sală, la spital, în planurile și în visurile lui. Adeziunea la ASTRU înseamnă a face din propria viață, din grupul propriu, din comunitatea din care facem parte, un loc în care să ne trăim vocația la sfințenie. Adeziunea la ASTRU este mult mai importantă decât facebook sau twitter: să  nu ne mulțum cu prietenii virtuale, ci împreună cu prietenii noști reali: să ne rugăm, să ne bucurăm, să ne implicăm! Adeziunea la ASTRU ne transformă inima într-o inimă mare și generoasă, capabilă să se deschidă în fața oricărei chemări a Domnului.

Poate a existat un moment, poate au existat mai multe ocazii în care ne-am propus să îi spunem DA lui Isus, să îi promitem că îl vom pune pe El mereu pe primul loc în viața noastră, că vom sluji Biserica și că vom fi vestitorii evangheliei prin viața și cuvintele noastre. El primește cu toată bucuria fiecare DA al nostru, cât de mic. Acest DA poate lua formă concretă în momentul în care cu îndrăzneală ne angajăm să lucrăm pentru îndeplinirea misiunii Bisericii, în comuniune cu membri laici, persoanele consacrate și preoții ce asistă grupurile.

Sărbătoarea Adeziunii este „DA-ul” rostit din inimă de fiecare dintre noi. Un „DA” pentru Isus şi Biserica Sa. Nu întâmplător Sărbătoarea Adeziunii are loc în timpul Postului Crăciunului, un timp în care suntem invitați să îi spunem DA pruncului Isus, pregătindu-i ieslea sufletului nostru pentru ca el să sălășluiască în noi.

În același timp, Sărbătoarea Adeziunii, fiind o oportunitate de a-i spune DA lui Dumnezeu, este un mare dar din partea Lui, pentru fiecare astrist în parte. Vă invit să prețuiți acest mare dar, și, prin trăirea voastră, atât la nivel personal, cât și la nivel de grup, să-l oferiți tuturor celor cu care veți interacționa în decursul acestui an asociativ.

Mihai Iosif MORUȚAN,
Președinte

Pr Radu Tălpălariu,
Asistent spiritual general

Materiale utile:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*