Isuse, ajută-mă să aleg drumul iubirii!
Așadar, acum, cât avem timp, să facem bine tuturor și mai ales celor de aceeași credință”. (Gal 6,10)

Săptămâna Carității, care în acest an se va desfășura în perioada 6-12 aprilie, face parte din seria celor patru săptămâni pe care ASTRU Cluj le propune pe parcursul fiecărui an asociativ și dorește să trezească în noi dorința de a fi alături de cei mai mici, de cei care au nevoie de ajutorul nostru.

Propunem astriștilor ca în timpul acestei săptămâni din Postul Mare, mai mult decât oricând, să-L vedem pe Domnul prezent în aproapele nostru (frați, părinți, copii, vecini, colegi, prieteni, străini) să ne îndreptăm atenția și privirea spre cei care au nevoie de ajutorul nostru, punând astfel în practică faptele de milostenie trupească și sufletească, mai ales în mediul online, unde întâlnim foarte multe probleme de cyberbullying.

Ponind de la Mesajele Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale date anul trecut și anul acesta, și de la cateheza audienței generale din data de 26 februarie a anului curent, venim cu câteva propuneri concrete privind activitatea astriștilor în social media – discuții și împărtășiri cu privire la comportamentul nostru al fiecăruia în mediul online, dar și angajamente pe care ni le luăm la nivel personal și de grup pe mai departe.

În josul articolului veți găsi afișul pentru această săptămână și mai multe informații despre faptele milei sufletești și exemple de acțiuni care se pot aplica în mediul online, de acasă, fără să fie necesară deplasarea în afara locuinței. Desigur, membrii ASTRU Cluj pot veni și ei cu alte idei de activități legate de Săptămâna Carității, pe care să le pună în aplicare, atât timp cât sunt respectate indicațiile autorităților. Aşadar, vă invităm ca, prin faptele şi acţiunile noastre înfăptuite în familiile și grupurile de care aparțineți, să reușim împreună să creăm o lume mai bună, avându-L pe Hristos ca model.

Anexe:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*