Dragi astriști,

ca în fiecare an, grupurile parohiale și specializate ASTRU Cluj sunt în plină pregătire pentru unul din momentele cele mai importante ale anului asociativ: Sărbătoarea Adeziunii.

A adera (ad haerere, a fi lipit, a fi unit) e o alegere de împărtășire totală și plină de bucurie a unui ideal, a unui proiect, a unei istorii.

A adera la ASTRU Cluj înseamnă a dori să contribui la construcția unui proiect în care să investești propriile daruri, împărtășind cu ceilalți obiectivele propuse, stilul și metodele pentru a fi împreună în Biserică și în societate, pentru a da mărturie despre Isus în locul în care ne trăim viața.

Adeziunea la ASTRU Cluj este modul în care se exprimă apartenența personală la asociație. Ea este actul personal, matur și exprimat în mod normal în cadrul grupului din care aplicantul face parte.

Adeziunea nu este numai un act formal, ci un răspuns cu un puternic caracter vocațional, care implică persoana introducându-o din plin în viața asociativă.

PS Domenico Sigalini, fost asistent spiritual al Acțiunii Catolice, insista mult pe importanța adeziunii:

  • A adera la ASTRU nu înseamnă să faci parte din Automobil Club, care poate fi un lucru bun pentru a fi ajutat când rămâi în pană cu mașina; nu este ca și când ai adera la o campanie de strângere de hrană pentru animale la supermarket, care e mult mai puțin nobil decât o campanie de strângere de alimente pentru copiii care mor de foame; nu e nici măcar ca și cum te-ai abona pentru a putea vedea toate partidele de fotbal, care în zilele noastre sunt programate de multe ori la aceleași ore cu Sf. Liturghii duminicale.

  • A adera la ASTRU nu e ca și cum ai trimite un SMS pentru o strângere de fonduri împins de o emoție momentană, ci a decide să susții tot ceea ce este necesar pentru a crește tu și a face în așa fel încât să crească și alții împreună cu tine în credință.

  • A adera la ASTRU înseamnă a răspunde fără ezitare și cu bucurie Domnului care te cheamă să pui în centrul existenței tale Botezul împreună cu alți creștini ca și tine, într-o comunitate, cu o privire de iubire inteligentă și având pasiune pentru lumea în care trăim.

  • A adera  la ASTRU este a spune DA lui Isus Hristos care își duce propria cruce și te ajută pe tine să ți-o porți și pe mulți alții, fără a șovăi, ci cu bucuria celui căruia știe că prin intermediul crucii se ajunge direct în fericirea veșnică.

  • A adera la ASTRU înseamnă a spune cu curaj și în mod public că ești îndrăgostit de Isus Hristos; iar tu vei face aceasta nu numai pentru a purta un tricou, ci conformându-ți întreaga ta viață după dorința Lui și cu ajutorul Spiritului Sfânt, ajutat de prietenii tăi.

  • A adera la ASTRU înseamnă a spune că Biserica este a ta, este mama ta, este familia ta, este casa ta, este răscrucea necesară pentru a fi creștini în lume.

  • A adera la ASTRU înseamnă a te lăsa ajutat și a deveni curajos mărturisitor al evangheliei oriunde te afli: la școală, la birou, în familie, în timpul liber, pe stradă, la stadion, la cinema, la supermarket, pe șantier, în spital, în planurile și în visurile tale.

  • A adera la ASTRU înseamnă a face din propria viață, din propriul grup, din propria comunitate creștină o sală de pregătire pentru sfințenie, cu multe antrenamente, exerciții, antrenor, timp petrecut pe banca de rezerve, confruntări decisive cu viața, învingeri și revanșe, urmând exemple frumoase și autentice.

  • A adera la ASTRU este mult mai bine decât a-ți crea un cont pe o rețea de socializare: nu te mulțumești cu prieteni virtuali, ci cu împreună cu prietenii tăi trăiești, te rogi, te bucuri, lucrezi, scrii o mulțime de relații reale, frumoase și importante.

  • A adera la ASTRU înseamnă a-ți lărgi inima și a o face generoasă, capabilă de a asculta orice chemare a Domnului, chiar și cea mai provocatoare sau cea mai radicală.

Așadar, Sărbătoarea Adeziunii este sărbătoarea acelui mare „DA” spus din inimă împreună cu cei din grupul tău. Un „DA” care te face membru al acestei mari familii strânse în jurul lui Isus.

Vă dorim să aveți parte de o sărbătoare cât mai frumoasă, iar bucuria acestui moment al depunerii, sau re-depunerii adeziunilor, să însuflețească grupurile voastre pe tot parcursul anului asociativ.

Mihai Iosif MORUȚAN
Președinte

Pr. Radu TĂLPĂLARIU
Asistent Spiritual General

 

Materiale utile:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*