Căci după cum trupul fără spirit este mort, la fel și credința fără fapte este moartă. (Iacob 2,26)

Săptămâna Carității, care în acest an se va desfășura în perioada 3 – 9 aprilie 2017, face parte din seria celor patru săptămâni pe care ASTRU Cluj le propune pe parcursul fiecărui an asociativ. Având ca și motto pasajul din epistola Sfântului Iacob „Căci după cum trupul fără spirit este mort, la fel și credința fără fapte este moartă”. (Iacob 2,26), această săptămână dorește să trezească în noi dorința de a fi alături de cei mai mici, de cei care au nevoie de ajutorul nostru. Papa Francisc spunea:  „Creștinii sunt chemați să mențină vie amintirea a cât de mult a făcut Dumnezeu prin ei.”.

Să învățăm în această săptămână a carității să ne deschidem sufletul, pentru a putea privi mai cu seamă spre persoanele care au nevoie de noi și prin care Hristos dorește să ne întâlnească. Papa Francisc ne amintește: „Inițiativele carității sunt rodul copt al unei Biserici care slujește, care oferă speranță și care manifestă milostivirea lui Dumnezeu. De aceea, iubiți frați și surori, misiunea voastră este mare! Continuați să trăiți caritatea în Biserică și să o manifestați în toată societatea cu entuziasmul iubirii care vine de la Dumnezeu”.

Activitățile pe care fiecare grup ASTRU le va desfășura în acest timp au menirea de a păstra vie în inima membrilor ASTRU Cluj atenția fată de cei mai defavorizați.

Ținând cont de experiența anilor trecuți, cu ajutorul Paulinei Żmuda, voluntara noastră din Polonia, am elaborat o listă cu propuneri de activități care pot fi desfășurate în Săptămâna Carității. Pe acestea le veți găsi în documentele anexate.

anexa 1_tineri
anexa 2_copii

Mihai Iosif MORUȚAN
Președinte ASTRU Cluj

Pr. Sebastian PEȘTEȘAN
Asistent spiritual general

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*