Amalia Bianca Poruțiu

Președinte ASTRU Cluj – 2015

În câteva cuvinte, pot spune despre mine faptul că sunt deschisă la experiențe noi, îmi face plăcere să îi ajut pe alții și să fiu voluntar activ atunci când este nevoie.

Există un moment sau o întâlnire care te-a schimbat radical? Ne poți spune mai multe despre această experiență?
În anul 2011, am participat la beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea – un moment de cotitură, care m-a împins la a face mai mult bine în jurul meu, pentru că se poate.

Care a fost primul tău contact cu ASTRU Cluj?
Am intrat în contact cu ASTRU în 2010, când s-au strâns fonduri pentru o misiune în Africa, proiect organizat de Acțiunea Catolică din România.

Consideri că voluntariatul este important? Dacă da, de ce?Voluntariatul este destul de important în evoluția fiecărui om în parte, te ajută să câștigi mai multă încredere în tine și în ceilalți. 

Ce te-a determinat să candidezi pentru Consiliul de Conducere ASTRU Cluj? 
În momentul în care m-am gândit că aș putea conduce o organizație de tineret, aveam deja câțiva ani de voluntariat în spate și îmi doream să cresc mai mult și să pot face mai mult pentru tineri.

Ce calități de bază ar trebui să aibă un consilier ASTRU Cluj?
Calitățile de bază ale unui consilier ASTRU, după părerea mea, ar fi implicarea, empatia, dorința de schimbare și să fie mereu gata de acțiune.

Care a fost cea mai mare provocare pe care ai întâlnit-o pe durata mandatului?
Cea mai mare provocare din timpul mandatului meu a fost, alături de colegii mei, organizarea INTC Cluj-Napoca din anul 2015.

Cum consideri că te-a ajutat această perioadă în viața ta, în cariera pe care o ai acum?
Orice experiență prin care treci în viață, este un pas înainte, deci pot spune că m-a ajutat mai mult decât aș fi crezut.

Dacă ai putea să te întorci în timp, în perioada în care ai fost membru în Consiliul de Conducere ASTRU Cluj, ce ai face diferit?
Ce aș face diferit? Poate aș comunica mai mult cu ceilalți.

Ce sfat ai avea pentru cineva care dorește să candideze pentru o poziție în Consiliul de Conducere ASTRU Cluj?
Să aveți încredere în Dumnezeu și totul va fi bine!