Mirabela Pall

Secretar ASTRU Cluj 2006-2010

Ce te definește?  Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

Aș spune că mă definește dorința de a mă descoperi prin intermediul anumitor experiențe și interacțiunii cu alți oameni. Sunt o persoană care apreciază familiarul, dar iubește necunoscutul și imprevizibilul.

Există un moment sau o întâlnire care te-a schimbat radical? Ne poți spune mai multe despre această experiență?

Au fost multe experiențe care m-au marcat de-a lungul mandatului, dar probabil cel mai drag moment a fost cel în care am fost propusă pentru candidatură. Făcem parte din ASTRU de foarte puțin timp și chiar nu mă gândeam la așa ceva. A fost unul din acele momente când anumite persoane din jurul tău, care deși nu te cunosc de foare mult timp,  cred în tine și îți văd potențialul pe care tu încă nu l-ai descoperit.

Care a fost primul tău contact cu ASTRU Cluj?

Nu mai țin minte evenimentul, dar știu că eram în primul an de facultate și încă mă acomodam cu viața de Cluj. Ajutam într-una din parohii la desfășurarea unui eveniment și am văzut acolo niște tineri foarte implicați, în tricouri roșii. M-am gândit atunci că mi-ar plăcea să fac și eu parte din acel grup, dar cred că abia după câteva luni mi-am făcut curaj să iau legătura cu ei.   

Consideri că voluntariatul este important? Dacă da, de ce?

Da, absolut, pentru că te învață să dăruiești timp din inimă. A dărui timp este cel mai de preț lucru, pentru că acel timp nu se mai întoarce înapoi. Când facem ceva pentru cineva dăruim o parte din noi, iar eu cred că e minunat să ajungi în punctul în care îți dedici timpul celorlalți cu naturalețe și chiar entuziasm.

Ce te-a determinat să candidezi pentru Consiliul de Conducere ASTRU Cluj? 

În cazul meu a fost o candidatură mai aparte, am fost împinsă de la spate, cum s-ar spune. A trebuit să îmi fac puțin curaj să accept că sunt candidatul potrivit pentru funcția de secretar, deoarece nu aveam experiență. Dar colegii m-au încurajat de la început și m-au făcut să mă simt în siguranță. Am știut vă voi fi susținută și ghidată ori de câte ori va fi nevoie.

Ce calități de bază ar trebui să aibă un consilier ASTRU Cluj?

Dedicare, empatie și dorință de cunoaștere.

Care a fost cea mai mare provocare pe care ai întâlnit-o pe durata mandatului?

Provocarea a venit în momentul în care am început să lucrez. Eram la masterat, lucram full time, iar în anumite dimineți făceam voluntariat la Grădinița „Sfânta Ana”. Eram într-o alergare continuă și începuse să apară frustrarea că nu mă pot dedica tuturor angajamentelor la nivelul la care aș dori.

Cum consideri că te-a ajutat această perioadă în viața ta, în cariera pe care o ai acum?

Mereu spun că nu aș fi persoana care sunt azi dacă nu ar fi fost ASTRU Cluj. Mi-a dezvoltat încrederea în mine, nivelul de cunoștințe, cercul de prieteni, experiențele de viață.

Dacă ai putea să te întorci în timp, în perioada în care ai fost membru în Consiliul de Conducere ASTRU Cluj, ce ai face diferit?

M-aș bucura și mai mult de fiecare experiență, aș trăi mai mult în prezent, aș aprecia mai profund persoanele din jur și le-aș mulțumi mai des pentru că fac parte din viața mea.

Ce sfat ai avea pentru cineva care dorește să candideze pentru o poziție în Consiliul de Conducere ASTRU Cluj?

Să aibă curaj și deschidere și să nu se dea bătut/ă când apar provocările. Orice situație nouă e o oportunitate de învățare, iar răspunsul se află mereu în întrebare. Secretul e să punem întrebarea corectă. 😊